Welkom bij Quercus, het bureau voor talentontwikkeling!

Quercus is hét bureau voor talentontwikkeling dat gespecialiseerd is in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, hun ouders en de school.

WelkomHet opvoeden en/of onderwijzen van hoogbegaafde kinderen kan soms een uitdaging zijn. Het is moeilijk om kinderen te zien worstelen met zichzelf en/of de omgeving. Kinderen ontwikkelen hierbij soms allerlei overlevingsmechanismen (te aangepast of onaangepast gedrag). Zo raken ze steeds verder verwijderd van hun talent en komen problemen centraal te staan. Herkenning en erkenning van hun talent is de sleutel tot het omdraaien van dit proces.

Gelukkig zijn er ook hoogbegaafde kinderen die prima hun weg vinden in het (school)leven en geen problemen ontwikkelen. Vaak geven zij wel aan de uitdaging in het onderwijs te missen. Het gevolg hiervan is dat ze hun denkvermogen niet goed leren gebruiken en niet leren leren. Het komt dan ook regelmatig voor dat hoogbegaafde leerlingen afzakken in onderwijsniveau en eventuele studies niet afronden.
Voor Quercus maakt het niet uit of een kind alleen uitdaging nodig heeft of daarnaast veel ondersteuning bij het (weer) ontdekken van zijn eigen kwaliteiten. Wij willen graag kinderen, hun ouders en scholen begeleiden met hun talenten aan de slag te gaan en moeilijkheden te overwinnen. .

Mocht u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!